top of page

בצק פריך בסיסי

המתכון הפשוט הזה הוא הבסיס למתכונים רבים המבוססים על בצק פריך. הוא מתאים לקישים, ובגרסה המתוקה שלו הוא מתאים לטארטים ועוגות אחרות. הצלחת המתכון תלויה באופן ההכנה שלו, ובעיקר בזמן עיבוד הבצק.

מרכיבים:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה אחת בגודל L

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבבים קלות את הקמח והמלח ומוסיפים את קוביות החמאה.

  2. ממשיכים לעבד עד ליצירת פירורי בצק. בשלב זה אין חשש לעיבוד יתר של הבצק, שכן הגלוטן עוד לא מתפתח ללא נוזלים.

  3. לאחר שהתקבלו פירורים, מוסיפים את הביצה ומעבדים זמן קצר ככל הניתן רק עד להיווצרות כדור בצק אחיד.

  4. עוטפים את כדור הבצק בניילון ומכניסים לקירור במקרר.

  5. לאחר כשעה ניתן כבר לעבוד עם הבצק, ולרדד אותו לצורה הדרושה בהתאם למנה אותה מכינים.

IMG_5872.JPG

מתכונים מומלצים
חיפוש לפי תגיות
מתכונים חדשים
bottom of page